Π. Σγουρίδης: Ζήτησε σύγκληση διυπουργικής επιτροπής για τις ζημιές στον Έβρο

Στις πλημμυρισμένες αγροτικές περιοχές του Έβρου βρέθηκε την Κυριακή ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων  και των αγροτών. 
Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του επεσήμανε την αναγκαιότητα να συγκληθεί άμεσα διυπουργική επιτροπή,  προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά  τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής, μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες που σημειώθηκαν κατά μήκος του ποταμού. 

Ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 220.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και εξέφρασε το φόβο ότι οι γεωργοί κινδυνεύουν  να χάσουν τη φετινή χρονιά,  δεδομένου ότι χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποτραβηχτούν τα νερά και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ. 

Ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι οι  ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο είναι μεγάλες, οι οποίες σε συνδυασμό  με τις μεγάλες απώλειες από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά οξύνουν  το πρόβλημα των κτηνοτρόφων του Έβρου.

Κατά την επίσκεψη του στον ακριτικό νομό ο κ. Σγουρίδης ενημερώθηκε και για τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώθηκαν στις αγροτικές υποδομές, καθώς έχουν πλημμυρίσει  πάνω από 500 γεωτρήσεις και αντλιοστάσια. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις