ΒΕΘ: Ναι μεν, αλλά… για τις 100 δόσεις

Σωσίβιο για τους οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων χαρακτηρίζει τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ως τρωτό της ρύθμισης το ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσης για τους συνεπείς φορολογούμενους.

«Δικαίως όλοι όσοι ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, με υπερπροσπάθεια, αισθάνονται αδικημένοι καθώς δεν προβλέπεται το παραμικρό κίνητρο, ή κάποιας μορφής επιβράβευση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η νέα ρύθμιση που παρουσιάστηκε, χθες, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, είναι η πιο ελαστική και ελκυστική από όλες όσες έχουν προηγηθεί.

«Αναμφίβολα η απαλοιφή του ορίου του 1 εκατ. ευρώ, η ελάχιστη δόση των 20 ευρώ, η κατάργηση των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, αποτελούν θετικά στοιχεία της νέας ρύθμισης. Βέβαια δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι οι δανειστές μας είχαν φέρει πολλές αντιρρήσεις στην προγενέστερη ρύθμιση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, καταλήγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο επιβράβευσης όλων όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις