«Γόρδιος δεσμός» η επιστροφή χρημάτων στους αγρότες

Δύο χρόνια περιμένει ένας αγρότης από τη Λαμία να πάρει πίσω το ποσό που του οφείλει το υπουργείο Οικονομικών για αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό συνολικού ύψους 4.000 ευρώ που αφορούσε το χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ για αγροτική αποθήκη.

Όπως αναφέρει στο agrocapital.gr ο παραγωγός Νίκος Κόντος από τη Λαμία είχε πληρώσει για δύο χρόνια το χαράτσι για αγροτική αποθήκη 400 τ.μ. Το ποσό που έδωσε ο παραγωγός για το χαράτσι ήταν 2.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, όταν πληροφορήθηκε τελικώς ότι οι αγροτικές αποθήκες εξαιρούνται από το χαράτσι, έσπευσε και υπέβαλλε αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας πίσω το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό.

«Διατηρώ μια αγροτική αποθήκη με νόμιμη άδεια 400 τ.μ. και για δύο χρόνια κατέβαλλα κανονικά το χαράτσι, δίνοντας για αυτό το χρονικό διάστημα συνολικά 4.000 ευρώ. Όταν έψαξα καλύτερα το ζήτημα και πληροφορήθηκα ότι τελικά για τις αγροτικές αποθήκες δεν πληρώνουμε χαράτσι, απευθύνθηκα με αίτημά μου στο υπουργείο Οικονομικών για να μου επιστραφούν τα χρήματα, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Περιμένω εδώ και δύο χρόνια να πάρω πίσω τα χρήματα αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα» αναφέρει ο κ. Κόντος.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε είχε πληρώσει και το ΕΤΑΚ του 2011 – 2012 το οποίο του παρακρατήθηκε από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου. «Μου οφείλουν επιπλέον και άλλα 500 ευρώ, καθώς ενώ είχα πληρώσει το ΕΤΑΚ για το 2011 – 2012, μου παρακράτησαν το ποσό αυτό και από την επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου. Δυστυχώς όταν είναι να πληρώσουμε εμείς κάτι στο κράτος μας τα ζητούν αμέσως, αλλά όταν πρόκειται να μας επιστρέψουν χρήματα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία είναι τεράστια» συμπλήρωσε ο παραγωγός από τη Λαμία. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις