Σύσκεψη αγροτικών φορέων για τους μετακλητούς εργάτες γης

To αυξημένο κόστος εξάμηνης μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών - Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βέροιας,  Αλεξάνδρειας, Νάουσας, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη.

Στη συνάντηση οι αγροτικοί φορείς ομόφωνα αποφάσισαν να ενημερώσουν τους βουλευτές της Ημαθίας για το κείμενο  των προτάσεων, με σημαντικότερες τη μείωση του παραβόλου πρόσκλησης των μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης, την καθιέρωση  εργοσήμου, τη μείωση του προκαταβαλλόμενου ασφαλίστρου και την απαλλαγή καταβολής χρηματικού ποσού για έκδοση βίζας εργατών αλβανικής καταγωγής στα προξενεία, όπως προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, σε εφαρμογή  της συνθήκης Σένγκεν. 

Τις  τεκμηριωμένες προτάσεις τους θα καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα  οι εκπρόσωποι των αγροτών στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου. 

Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Ημαθίας με τις προτάσεις αυτές θα ωφεληθούν και οι αγρότες - εργοδότες και το ελληνικό δημόσιο και οι εργαζόμενοι. Επισημαίνεται ότι με την παρούσα, ανεφάρμοστη, νομοθεσία, το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ και έχει οδηγήσει τους αγρότες της περιοχής σε μη νόμιμες ενέργειες, ως προς την πρόσληψη, με την απειλή βαρύτατων προστίμων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις