Πλημμύρισαν χωράφια στη Θράκη και τη Μεσσηνία

Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου, εξαιτίας της κακοκαιρίας και ιδίως των ισχυρών καταιγίδων που σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η πρωτοφανής νεροποντή στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία. Από τη βροχή φούσκωσαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι και χωράφια. Συγκεκριμένα, σε απέραντη λίμνη μετατράπηκαν μεγάλες εκτάσεις - κυρίως με ελαιώνες - από το Διαβολίτσι ως το Ζευγολατιό, ενώ πλημμύρισαν ποιμνιοστάσια, αποθήκες κ.ά.

Οι κάτοικοι και οι αγρότες των παραπάνω περιοχών δηλώνουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει προκληθεί από τις πλημμύρες και ζητούν την άμεση ενίσχυση και στήριξη της πολιτείας. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις