Ανενεργά Δικαιώματα Αναφύτευσης Οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου ενημερώνει όλους τους παραγωγούς που καλλιεργούν Οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου , ότι σε εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον αμπελοοινικό τομέα , υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η συνολική έκταση των οιναμπέλων της Π.Ε. Ηρακλείου , καθώς τα ανενεργά δικαιώματα φύτευσης πρόκειται να διαγραφούν οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 .

Προκειμένου λοιπόν να μην χαθούν τα Δικαιώματα Φύτευσης για εκτάσεις Οιναμπέλων οι οποίες είναι δηλωμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο , έχουν όμως εγκαταλειφθεί ή δεν προβλέπεται η συνέχιση της καλλιέργειάς τους , οι κάτοχοί τους θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην υπηρεσία μας και να ζητήσουν να τους χορηγηθούν – εάν δικαιούνται – Δικαιώματα Αναφύτευσης για ανάλογη έκταση και χρονική ισχύ .

Τα χορηγούμενα Δικαιώματα Αναφύτευσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατόχους τους για φύτευση νέων αμπελώνων ή να μεταβιβαστούν έως 31/12/2015 σε αμπελοκαλλιεργητές που ενδιαφέρονται για δικαιώματα φύτευσης οιναμπέλων .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση και πληροφορία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περ/κής Ενότητας Ηρακλείου , 3ος Όροφ. Γραφείο 304 και στα τηλέφωνα 2810309203 (Αργυρίου Δούκας) και 2810309270 (Κουτσάκη Ευαγγελία) .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις