ΠΕΝΑ:Συμπαράσταση στους αγρότες των Σερρών

Στο πλευρό των αγροτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Μαρτίου μετά την παρατεταμένη υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα,τάσσεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η οποία με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς ζητά την παρέμβαση τους προκειμένου να γίνει άμεσα η αποζημίωση των πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Η Π.Ε.Ν.Α. προσυπογράφει το ψήφισμα διαμαρτυρίας των αγροτών που εστάλη στο Γραφείο του πρωθυπουργού και στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Κύρια αιτήματα του ψηφίσματος διαμαρτυρίας των αγροτών είναι η εισήγηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου, για την άμεση και ορθή ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών για την ενιαία ενίσχυση για το έτος 2015, η άμεση αποζημίωση των πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, η αλλαγή του κανονιστικού καθεστώτος του ΕΛΓΑ με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα ζητείται το πάγωμα των άμεσων υποχρεώσεων, δανειακών, φορολογικών, ασφαλιστικών και ρυθμίσεων όλων των πληγέντων αγροτών, η αποκατάσταση στις υποδομές των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, καθώς και των ιδιωτικών αντλιοστασίων, η παράκαμψη περιβαλλοντικών μελετών για άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα, η άμεση ενίσχυση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης και η αποκατάσταση των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα και της τάφρου Μπέλιτσας.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων ως προς την επίλυση των σημαντικών αιτημάτων των αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις