Βράβευση έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας

 

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Πολιτείας για την ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων ιδεών που στόχο έχουν την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξωστρέφεια.

Στο πλαίσιο αυτό η Π.Ε.Ν.Α. συμμετείχε στην βράβευση έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 -2013 από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) όσο και των αποτελεσμάτων του, μέσω της βράβευσης αξιόλογων έργων που υλοποιήθηκαν από δικαιούχους του ΠΑΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επέλεξε για βράβευση συνολικά εννέα έργα στις κατηγορίες καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου, «Νεανική Επιχειρηματικότητα» και «Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών βράβευσε στην κατηγορία Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο τον επενδυτή Μάρκο Κόττορο για το έργο «Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και εστιατόριο στο Αγαθονήσι» ενταγμένο στο τοπικό πρόγραμμα LEADER. Στο εστιατόριο η παρασκευή των εδεσμάτων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες αξιοποιώντας την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Επιπρόσθετα, η επιχείρηση θα χρησιμοποιεί τοπικά παραγόμενα τυροκομικά προϊόντα και κρασί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις