Γαλλία: Άδειες φύτευσης, το εμπόριο αρνείται την υποβάθμιση του αμπελώνα

Πώς να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο φυτεύσεων; Η απάντηση, ή ίσως μόνο η αρχή, θα δοθεί από το διάταγμα «φυτεύσεις» που παρουσιάσθηκε στις 15 Απριλίου στο εξειδικευμένο Συμβούλιο του France AgriMer.

Ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει γίνει κατά τη σύνταξη του κειμένου με το Υπουργείο Γεωργίας, ο Michel Chapoutier, πρόεδρος της Ένωσης των Σημάτων Οίνου (UMVIN), θέλει να υπενθυμίσει, πριν από την εξειδικευμένη απόφαση του Συμβουλίου τις θέσεις του εμπορίου, δηλαδή ότι η UMVIN επιθυμεί ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των αμπελώνων να περιορισθεί κάτω από το 1% της συνολικής έκτασης των επιφανειών της Γαλλίας (η μέγιστη αύξηση που επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ανέρχεται σε 1%).

Η UMVIN υπενθυμίζει τους κανόνες. «Οι άδειες φύτευσης μπορεί να περιορίζονται με δύο επιχειρήματα. Το πρώτο είναι ένας κίνδυνος βλάβης στην εικόνα μιας ονομασίας προέλευσης (δύσκολο να αποδειχθεί), το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι πρέπει να αποδειχθεί ο κίνδυνος υπερπαραγωγής. Και θα αποδειχθεί. Υπερπαραγωγή έχουμε όταν οι τιμές μειώνονται», αναφέρει ο Michel Chapoutier.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις