Η εβδομάδα στο ΕΚ: Ρωσία, Τουρκία  Luxleaks

Η φοροδιαφυγή , οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, η Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στην Αφρική αλλά και η κατάσταση στη Γεωργία, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές αυτή την εβδομάδα στο ΕΚ. Επίσης, οι πολιτικές ομάδες ετοιμάζονται για την ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας.

Τη Δευτέρα, η ειδική επιτροπή για τη φορολογία πραγματοποιεί ακρόαση με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ), που βοήθησε στην αποκάλυψη των "Luxleaks". Επίσης, η ειδική επιτροπή θα ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες που έχουν προηγουμένως ερευνηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκινώντας από το Βέλγιο την Τρίτη. Τους επόμενους μήνες ακολουθούν επισκέψεις στο Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία.

Την ίδια μέρα, η επιτροπή Εξωτερικών εξετάζει σε έκθεσή της πιθανούς τρόπους για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρήσει η Ρωσία μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την άμεση ή έμμεση ανάμιξη της στη σύγκρουση με την Ουκρανία. Επιπλέον, η επιτροπή αξιολογεί με ψήφισμά της την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2014.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις