Ενημέρωση για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Με τη συμμετοχή πολλών παραγωγών, οι περσυνές μεταβιβάσεις δικαιωμάτων προς τους οποίους δεν ισχύουν, με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ και κινδυνεύουν να χάσουν αυτά τα δικαιώματα και την ενίσχυση που τους αναλογεί, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημερωτική συνάντηση που προκάλεσε η Ένωση Αγρινίου. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η καθοδήγηση των παραγωγών, προκειμένου να προβούν έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες και να μην υπάρξουν απώλειες εισοδημάτων για τους ίδιους και για την Αιτωλοακαρνανία.

 Όπως εξήγησαν τα στελέχη της Ένωσης Αγρινίου, το χρονικό περιθώριο για να γίνουν εκ νέου οι μεταβιβάσεις, όπως απαιτεί ο οργανισμός πληρωμών (και αυτό ως συμβιβαστική, ενδιάμεση λύση, ύστερα από πιέσεις και του Συνεταιρισμού μας) είναι περιορισμένο. Απαραίτητη προϋπόθεση, δε, ώστε να θεωρηθούν έγκυρες οι μεταβιβάσεις που τώρα θα γίνουν, είναι οι μεταβιβαστές να είχαν δικαιώματα το 2013 και το 2014. Άρα, οι παραγωγοί που θίγονται θα πρέπει να βρουν τα κατάλληλα πρόσωπα.

 Μετά την σχετική εισήγηση των στελεχών της Ένωσης, οι παραγωγοί, εμφανώς θορυβημένοι από τις εξελίξεις, διατύπωσαν σειρά ερωτημάτων, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για αρκετά άλλα ζητήματα (κατανομή βοσκοτόπων, πληρωμές κτλ). 

Σε ότι αφορά τις μεταβιβάσεις, επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης διευθέτησης, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο απωλειών. Τα συνεργεία της Ένωσης Αγρινίου είναι έτοιμα να διεκπεραιώσουν με υπευθυνότητα και αυτή την εργασία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις