Νέο πλαίσιο για το σχολικό γάλα και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα στα σχολειά

 

Το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία κοινού νομικού και οικονομικού πλαισίου για το σχολικό γάλα και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα στα σχολεία, συζητά και ψηφίζει η ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη 27 Μαΐου. Το ενιαίο πλαίσιο μειώνει το διοικητικό φόρτο και προσπαθεί να αντιστρέψει τη δραματική πτώση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων των παιδιών στην Ευρώπη.

Ο εισηγητής της έκθεσης κ. Μαρκ Ταραμπέλα (Σοσιαλιστές, Βέλγιο), πιστεύει ότι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στις μικρές ηλικίες είναι απαραίτητη. "Αυτά είναι προϊόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε από τις τοπικές αγορές, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν το γύρω του κόσμου τρείς φορές πριν καταλήξουν στα πιάτα μας. Χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΕΚ, τάσσονται υπέρ αυτής της σημαντική έκθεσης".

Η διανομή γάλακτος στα σχολεία βρίσκεται σε εφαρμογή από το 1977, με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών και από αυτήν επωφελούνται περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ έξι και δέκα ετών. Το σχέδιο κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία ξεκίνησε το 2009 και ήδη συμμετέχουν σε αυτό 25 κράτη μέλη.

Τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να συμμετέχουν στα προγράμματα. Με τη δημιουργία του νέου πλαισίου θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή των προϊόντων που θέλουν να διανείμουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις