Συμμετοχή της ΠΕΝΑ στην Έκθεση Farmer Expo

Μια ακόμα επιτυχημένη παρουσία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή της στην 2η Έκθεση Αγροτικής Ανάπτυξης- Farmer Expo 2015 που πραγματοποιήθηκε στο M.E.C Παιανίας από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.
Πρόκειται για μια από της μεγαλύτερες εκθέσεις για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πλήθος εκθετών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης αυτό το τριήμερο μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού, προϊόντων και υπηρεσιών για τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα αλλά και στη μεταποίηση – συσκευασία.

Από το περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α πέρασαν νέοι αγρότες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του συνδικαλιστικού τους οργάνου  και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις του αγροτικού κλάδου.

Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις για το μέλλον του αγροτικού τομέα, αλλά και για τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή.   
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας επεσήμανε ότι οι νέοι αγρότες είναι το μέλλον και η ελπίδα για την ελληνική γεωργία και η συμμετοχή τους στον πρωτογενή τομέα συμβάλει καθοριστικά στο ζωντάνεμα της υπαίθρου. Όπως ανέφερε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μπορούν να καταστήσουν την ελληνική πρωτογενή παραγωγή μοχλό ανάπτυξης και ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα τόνισε ότι οι καταναλωτές απαιτούν τρόφιμα υψηλής ποιότητας, εγχώρια, που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας. Ζητούν να γίνει η παραγωγή πιο φιλική προς το περιβάλλον και να ανεβεί ο πήχης της ποιότητας. Όλες αυτές οι διαδικασίες περνούν από τα χέρια των αγροτών και κυρίως των νέων, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλαπλές προκλήσεις.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις