Ανοιχτή επιστολή των δανειοληπτών στη Λούκα Κατσέλη

Ανοιχτή επιστολή των δανειοληπτών στη Λούκα Κατσέλη Ανοιχτή επιστολή στην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, που ως πρώην υπουργός συνέδεσε το όνομα της με το «νόμο Κατσέλη» για την προστασία των δανειοληπτών, με αφορμή τις δυσοίωνες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για κόκκινα δάνεια απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, Χαράλαμπος Περβανάς. Σε αυτήν ζητά από την κ.Κατσέλη ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση της προστασίας των δανειοληπτών που η ίδια θέσπισε. 
 
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Αξιότιμη κυρία  Πρόεδρε,

Είναι η πρώτη φορά που απευθυνόμαστε σε σας, μετά την ανάληψη από μέρους σας της προεδρίας της Εθνικής και της  Ένωσης Ελληνικών τραπεζών.

Έχετε την διαβεβαίωση μας ότι δεν σας δώσαμε τα συγχαρητήριά μας εξαιτίας κάποιας υπολογισμένης ή μη αγένειας, αλλά εξαιτίας της ισχυρής κατάπληξης που μας κατέβαλε, αφήνοντάς μας άφωνους. Δυσκολευθήκαμε πολύ να πιστέψουμε ότι η υπουργός που είχε τη σπάνια τιμή ένας νόμος να πάρει το όνομά της, νόμος που παρείχε μία στοιχειώδη προστασία στους δύστυχους, παγιδευμένους στους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των τραπεζικών δανειακών συμβάσεων, δανειολήπτες, άλλαξε εν μία νυκτί στρατόπεδο. Ότι όχι μόνο δέχθηκε να υπηρετήσει το τραπεζικό σύστημα που στραγγαλίζει και καταληστεύει εκατομμύρια Έλληνες, αλλά και ταυτόχρονα να δεχθεί ο νόμος της να πεταχθεί στα σκουπίδια από τον κ. Σταθάκη χωρίς να αρθρώσει ούτε μία λέξη για την προσωπική απαξίωση και προσβολή.

Σας καταλαβαίνουμε, κα. Κατσέλη, θεωρήσατε ότι το Ευαγγελικό «σκληρόν γαρ το προς κέντρα λακτίζειν»,πληγώνει πράγματι όποιον κλωτσά τα καρφιά. Ότι η πολυθρόνα του γραφείου σας είναι ξεκούραστη, άνετη και μακριά από τα προβλήματα όσων προσδοκούσαν να σώσουν το σπίτι τους.

Αλλά, θα μας επιτρέψετε να μην σας συγχαρούμε. Νομίζουμε ότι σας αρκούν τα συγχαρητήρια των συναδέλφων σας τραπεζιτών. Πολύ περισσότερο τώρα που η Εθνική και οι άλλες τράπεζες, υπό την προεδρία σας, έχουν επιδοθεί στο ανελέητο κυνήγι των Δανειοληπτών, με την ακόρεστη όρεξη των σαρκοφάγων.

Αλήθεια όμως Κυρία Πρόεδρε, τί έχετε να πείτε για τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των ληστρικών δανειακών συμβάσεων, που έχουν καταγγελθεί στα Ευρωπαϊκά Όργανα; Τι έχετε να πείτε για το ότι δεν τηρούνται δύο κοινοτικές οδηγίες; Πρόκειται για τις Κοινοτικές Οδηγίες: 87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998, τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης: Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001).

Τί έχετε να πείτε για τα «κοράκια» των συνεργαζόμενων με τις υπό την προεδρία σας τράπεζες, εισπρακτικών εταιρειών;

Δεν είναι τόσο απλό το να θεωρήσετε αυτήν την ανοικτή επιστολή ως λίβελλο που απαξιώνετε να απαντήσετε. Διότι τα ερωτήματα, είναι απολύτως στοιχειωθετημένα.

Ισχύει, επί παραδείγματι, Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε του συστημικού τραπεζικού συστήματος ότι  δανειολήπτες της Εθνικής, της οποίας με τόση αγαλλίαση προΐστασθε, δέχονται τηλεφωνήματα από τηλεφωνικές συνδέσεις που, κατά τον Ο.Τ.Ε  δεν εμφανίζουν ως κάτοχο-χρήστη την Εθνική, με τα οποία καλούνται να «ρυθμίσουν» το δάνειο τους με νέο δάνειο, αλλά μόνο τηλεφωνικά;

Μπορείτε να διευκρινήσετε ποιός είναι ο κάτοχος-χρήστης της τηλεφωνικής σύνδεσης 210-4859111, 210-4859142, 210-4859007.

Ισχύει ότι κανείς –ούτε το Γραφείο Τύπου της Εθνικής-δεν δέχεται να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν;

Ευσταθεί η εντύπωση που προκαλείται, σύμφωνα με την οποία η Εθνική αρνείται υπό την προεδρία σας να ρίξει φώς στο πώς λειτουργεί το σύστημά της, ποιοί κρύβονται πίσω από αυτό και ποιοι τρόποι χρησιμοποιούνται για τις ρυθμίσεις-παγίδα εις βάρος των ήδη παγιδευμένων θυμάτων των τραπεζών, των οποίων την προεδρία με χαρακτηριστική άνεση και ικανότητα, ασκείτε;

 

Κυρία Πρόεδρε, μην εκπλήσσεσθε με την ανοικτή αυτή επιστολή. Εάν ήταν κλειστή, θα έπαιρνε την άγουσα για τον κάλαθο των αχρήστων, αν και το καλά εξοπλισμένο σας είναι βέβαιο ότι διαθέτει πλέον καταστροφέα εγγράφων.

 

Μην εκπλήσεσθε ακόμη με τα περιορισμένα ερωτήματα αυτής της επιστολής, καθώς γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αναρίθμητα.

 

Αλλά, δεν επιθυμούμε να σας κουράζουμε. Η ανοικτή επικοινωνία μαζί σας, θα είναι συνεχής, χάριν των δίκαιων των δανειοληπτών. Ελπίζουμε να απαντήσετε. Δεν νομίζετε ότι η μη απάντησή σας, ισοδυναμεί με την χειρότερη απάντηση ή την ένοχη σιωπή

 

           Μετά τιμής

          Ο Πρόεδρος

                                                                                                 

Χαράλαμπος Π. Περβανάς 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις