Χάνει την επιδότηση όποιος δεν κάνει δήλωση ενιαίας ενισχυσης

Η μέχρι τώρα ευλογία για τους αγρότες που δεν ήταν τίποτε άλλο από τις επιδοτήσεις, βοηθώντας τους, να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Μπορεί η νέα ΚΑΠ και ο τρόπος που θα χορηγούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις να επιχειρεί να βάλει σε τάξη τα κακώς κείμενα όλων των προηγούμενων χρόνων, ωστόσο όποιος παραγωγός δεν κάνει άμεσα τη δήλωσή του για τη στρεμματική ενίσχυση θα χάσει για τα επόμενα χρόνια τις επιδοτήσεις

Ανέκαθεν ο αγρότης ήταν τελείως απροστάτευτος απέναντι στα καπρίτσια του καιρού, των οικονομικών αλλαγών και του εμπορίου. Στο μόνο που θα μπορούσε να ελπίζει ήταν οι κοινοτικές επιδοτήσεις για τις οποίες ο χρόνος μετράει αντίστροφα και εαν δεν τρέξει θα τις χάσει για τα επόμενα 7 χρόνια. Ο συνωστισμός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι μεγάλος.

Από το ξημέρωμα πηγαίνουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού για να εξασφαλίσουν το σχετικό έγγραφο που πιστοποιεί ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις απαιτούμενες διαδικασίες. Τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα, παρατάσεις δεν είναι σίγουρο πως θα δοθούν και όποιος δεν υποβάλει εμπρόθεσμη δήλωση πέραν από πρόστιμο θα χάσει και τα χρήματά του.
Πέρα από το γεγονός πως θα πρέπει να περιμένουν καρτερικά στην σειρά από το ξημέρωμα για να κάνουν τη διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση, βλέπουν να μειώνονται δραστικά τα ποσά που θα εισπράττουν για την καλλιέργεια του “μαύρου χρυσού” του νησιού μας, τη σταφίδα.
Δεν το κρύβουν πως φέρονται διατεθειμένοι ακόμη και να ξεριζώσουν κλήματα και ελιές και να στραφούν στην ενασχόληση με τον τουρισμό για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

 

 

 

 

imerazante.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις