Χρηματοδότηση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης

Αίτημα του Σύνδεσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων προς τον  Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά  με την χρηματοδότηση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.Ακολουθεί ολόκληρο το αίτημα:

Κύριε Υπουργέ,

Αποτελεί θετικό βήμα η έγκριση, με απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, χρηματοδότησης της σύνταξης των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης σε τέσσερις Π.Ε. και συγκεκριμένα στις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Ξάνθης και Λάρισας.

Η απόφαση αυτή ωστόσο δεν δικαιώνει το αίτημά μας για χρηματοδότηση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στις 52 Π.Ε., όπως αρχικά ζητήσαμε.

Στο πλαίσιο των δράσεων ανταποδοτικότητας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προς τον κλάδο της κτηνοτροφίας, ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η έγκριση χρηματοδότησης των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και εφόσον απαιτείται νομοθετική ρύθμιση να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις