Θέση του Π.  Πεβερέτου για το δημοψήφισμα

Θέση του Παναγιώτη Πεβερέτου - Μέλους Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ για τη θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ στο επικείμενο δημοψήφισμα την Κυριακή 5-7-2015.

Ο Π. Πεβερέτος στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ την Τετάρτη 1/7/2015, διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτήν του Προέδρου κου Καραμίχα ο οποίος πρότεινε και έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη συμμετοχή της σε Επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, κατέθεσε την παρακάτω πρόταση για ψήφιση από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Θεωρώ ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας δεν πρέπει επ’ουδενί  να διασπάσουμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αλλά να διαφυλάξουμε την ενότητά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά τη λαίλαπα που έρχεται με τα μέτρα που προτείνουν οι Θεσμοί αλλά και ορισμένα η Κυβέρνηση.

Επομένως πρέπει να καλέσουμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε έντιμη, όσο είναι δυνατό, συμφωνία με τους Θεσμούς ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στις εξοικονομήσεις από δαπάνες και λιγότερους φόρους, αλλά και ως βάση της να είναι η ανάπτυξη και όχι η λιτότητα.

Συγκεκριμένα, για τον Αγροκτηνοτροφικό τομέα θα είναι θανατηφόρο χτύπημα αν αποδεχτεί η Κυβέρνηση τις προτάσεις των δανειστών που είναι:

  • Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από το 13% γιατί θα επιφέρει αύξηση του ήδη υπερβολικά αυξημένου στα προηγούμενα χρόνια κόστους παραγωγής.
  • Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 26-33% από το 13% και από το πρώτο Ευρώ και την προκαταβολή στο 100% από 27,5%.
  • Η κατάργηση της επιστροφής πετρελαίου που είναι σήμερα 150 εκ. περίπου.
  • Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Η τεράστια αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ ή ΟΑΕΕ (αν ενσωματωθεί ο ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ) που μαζί με την επιβάρυνση της φαρμακευτικής και νοσηλευτικής δαπάνης θα ξεπεράσει το 300%.
  • Η κατάργηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
  • Η φορολόγηση των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων από το πρώτο ευρώ.

Τα καταστροφικά αυτά μέτρα υπολογίζονται κοντά στα 2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν συμβάλει με πάνω από 1,5 δις ευρώ.

Καλούμε τους Αγρότες – Κτηνοτρόφους με καθαρό μυαλό, χωρίς φανατισμούς και διχαστική λογική και παίρνοντας υπόψη τα πιο πάνω να πάνε στην κάλπη την Κυριακή 5-7-2015 υπερασπίζοντας το συμφέρον τους και το συμφέρον της χώρας.

                                                                                                                                

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις