ΣΕΒ: Η ελληνική επιχείρηση έχει θιγεί

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΣΕΒ με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος καθώς και οι Αντιπρόεδροι κκ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Ευάγγελος Μυτιληναίος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στα Η.Μ.Ε:

Θ. Φέσσας: «Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό και συζητήσαμε μαζί του θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως είναι η ενέργεια, η χωροταξία, οι αδειοδοτήσεις και το περιβάλλον. Βρήκαμε ένα πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας και όπως δηλώσαμε και μέσα στη συνάντηση, είμαστε από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Θέλουμε και προσπαθούμε να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να επιτύχουμε και στη διαπραγμάτευση αλλά και μετέπειτα στην ανάπτυξη της χώρας.

Δημοσιογράφος: Στα ενεργειακά συζητήσατε για το ενεργειακό κόστος, όπως για τη διακοψιμότητα;

Θ. Φέσσας: Σαφώς. Αναπτύξαμε διεξοδικά όλες τις πάγιες θέσεις του ΣΕΒ, που είναι κρίσιμες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και που αφορούν στο κόστος παραγωγής.

Δημοσιογράφος: Έχουμε κάποια χρονοδιαγράμματα για τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης και πότε θα υλοποιηθούν;

Θ. Φέσσας: Η συζήτηση είναι διαρκής, όπως διαρκής είναι και η ανταλλαγή απόψεων.»

Εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο τα capital controls έχουν πλήξει την επιχειρηματικότητα ο κ. Φέσσας σημείωσε τα εξής «Όπως δήλωσα και στη πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής παραγωγής εξαρτάται από τις εισαγωγές. Η ελληνική οικονομία είναι μια ανοιχτή οικονομία, άρα τα capital controls θίγουν τους πάντες, εισαγωγείς, εξαγωγείς και σίγουρα την ελληνική βιομηχανία. Η ελληνική επιχείρηση έχει θιγεί και το ταχύτερο που θα αρθεί ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων, το ταχύτερο θα πάρει και η οικονομία ξανά μπροστά.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις