Η Απόφαση για την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός»


Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε για θέματα του υπουργείου ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ έκανε τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους:  
 
Δημ: Κύριε Σκουρλέτη συζητήσατε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με τον κύριο Τσίπρα;
 
Π. Σκουρλέτης: Συζητήσαμε πολλά. Αλλά ο βασικός λόγος της παρουσίας μου σήμερα ήταν να τον ενημερώσω για θέματα που αφορούν το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, είναι πολλά πράγματα που εκκρεμούν και προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο.
 
Υπήρξε όμως μια ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που έχει να κάνει με τις Σκουριές. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό ότι η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. Με απόφασή μου, σήμερα, ανακαλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Αυτό «μεταφράζεται» σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρίας, στις Σκουριές.
 
Θέλω να πω με αφορμή αυτό, ότι για την Κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, είναι απαραίτητες, αναγκαίες, αλλά πρέπει και οι εταιρίες να σέβονται τους όρους με τους οποίους έχουν δεσμευτεί, έτσι ώστε να μη θίγονται το Δημόσιο Συμφέρον και το Περιβάλλον.
 
Δημ:
Τα υπόλοιπα, εκλογές, θερινά τμήματα, ψήφος εμπιστοσύνης, είναι όλα σενάρια ανοιχτά στο τραπέζι;
 
Π. Σκουρλέτης: Κάποια από αυτά ξέρετε, είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα.
 
Δημ: Είπαν για την επόμενη εβδομάδα…
 
Π. Σκουρλέτης: Μπορεί και σε 24ωρα.
 
Δημ: Βλέπετε εκλογές άμεσα;
 
Π. Σκουρλέτης: Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό. Γνωρίζετε την άποψή μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις