Όσα δεν δηλωθούν θα κατάσχονται από το Δημόσιο


Σημαντικές αλλαγές για  την εξακρίβωση των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. 
 
Στόχος του υπουργείου είναι η νέα κυβέρνηση να έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου για το νέο Περιουσιολόγιο μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να καταστεί λειτουργικό εντός των αρχών του επόμενου φορολογικού έτους.
 
Συγκεκριμένα, θα υπάρξει κατάργηση του «πόθεν έσχες» από συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κρατικοί λειτουργοί κ.ά.) και η αντικατάστασή τους με ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η οποία θα επιτρέψει τους αυτόματους ελέγχους αλλά και τη σύγκριση καταθέσεων και ακινήτων με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως  το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας ελέγχους και διασταυρώσεις μεταξύ φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει σημαντικά τα φαινόμενα φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να προχωρεί ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί . Ακόμη το περιουσιολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και χρήματα που έχουν κάτω από το... στρώμα οι φορολογούμενοι καθώς και είδη τέχνης μεγάλης αξίας. ( πχ. πίνακες).
 
Σε διαφορετική περίπτωση όπου δεν δηλωθούν θα κατάσχονται από το Δημόσιο όταν εντοπιστούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Γράφει ο φοροτεχνικός
Θρασύβουλος Μίαρης 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις