Συνάντηση Δ.Μελά  με εκπροσώπους κτηνοτροφικών, αγροτικών συλλόγων και αλιέων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρης Μελάς συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφικών, αγροτικών συλλόγων και αλιέων από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Οι παραγωγοί έθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό  τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιβίωσή τους, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και ενέργειας, θέματα φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών, ρευστότητας και πληρωμών, χρηματοδοτήσεων, της νέας ΚΑΠ, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από τις ζωονόσους κ.ά. 

Ο κ. Μελάς  επεσήμανε ότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα πρέπει να χαραχτεί η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας. Απαιτείται μακροπρόθεσμη Εθνική Στρατηγική για τον αγροτικό τομέα και η αξιοποίηση μια σειράς χρήσιμων «εργαλείων»  που θα δίνουν ανάσα στον αγρότη».

Πρόσθεσε δε, ότι προκειμένου να υπάρξει αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα ανακοινώνει σταδιακά το πρόγραμμα  των πληρωμών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. 

Τέλος, ο  Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση και διεκπεραίωση των σημαντικών θεμάτων και εξελίξεων που άπτονται του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα αλλά και του τομέα της αλιείας, προκειμένου να προετοιμαστεί, όπως είπε, ομαλά το έδαφος για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.  
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις