Μήνυμα προς τους διαχειριστές της εξουσίας της χώρας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών μετά από συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό απέστειλε ψήφισμα.Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:

Σήμερα την Τρίτη 01/9/15 , αντιπροσωπεία των κλάδων του αγροτικού τομέα, κτηνοτρόφοι - γεωργοί – αλιείς και μελισσοκόμοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο ΥΠΑΑ&Τ με βασικό στόχο:

Να αποσταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τους προηγούμενους και τους επόμενους διαχειριστές της εξουσίας της χώρας για τον πρωτογενή τομέα.

Μέσα στην οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα σε συνθήκες κρίσης και ύφεσης με απώλεια της εθνικής πολιτικής και οικονομικής ανεξαρτησίας, ο αγροτικός κλάδος της χώρας συνθλίβεται και οδηγείται σε αφανισμό.

Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής και σχεδιασμού για τον αγροτικό τομέα κυριαρχεί στις υφιστάμενες πολιτικές και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κακή  οικονομική κατάσταση των αγροτών.

Με αυτές τις διαπιστώσεις οι Έλληνες αγρότες απαιτούν και αν χρειαστεί θα επιβάλλουν :
Α. Την άμεση απόσυρση όλων των επιβαλλόμενων άδικων και αντιαναπτυξιακών μέτρων προς τους αγρότες (για ασφαλιστικό, φορολογικό, καύσιμα )και την άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμών ενισχύσεων και αποζημιώσεων.
 Β. Την χάραξη εθνικής αγροτικής στρατηγικής ανά κλάδο (κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, μελισσοκομία) για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει  το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τα αιτήματα του κάθε κλάδου επισυνάπτονται και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφίσματος.
Οι συγκεντρωμένοι εξουσιοδοτούν την εκλεγμένη από τους παρευρισκομένους επιτροπή να επιδώσει το παρόν στους:

Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπουργό Οικονομικών 
Πολιτικά Κόμματα
ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις