Γάλλοι αγρότες αποκλείουν το Παρίσι με περισσότερα από 1.000 τρακτέρ

Με περισσότερα από 1.000 τρακτέρ, υπόσχονται οι Γάλλοι αγρότες να αποκλείσουν το Παρίσι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάρρευση των τιμών των οπωροκηπευτικών προϊόντων.

«Δεν πάει άλλο», λέει ο Σεμπαστιάν Λουζαουέν, πρόεδρος των Νέων Αγροτών του νομού Φινιστέρ, στη δυτική Γαλλία. «Αν δείξουμε πως μπορούμε να αποκλείσουμε το Παρίσι, ίσως η κυβέρνηση να κινηθεί. Λυπάμαι για τους Παριζιάνους, αλλά έρχονται οι χωρικοί».

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές οργανώσεις, Η έκκληση για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης, έγινε αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία.

Από τις 06:00, τοπική ώρα, πορείες διαδηλωτών θα συγκλίνουν στο ανατολικό Παρίσι, όπου αναμένεται να προκληθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους αυτοκινητιστές να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους μέσα στην πρωτεύουσα και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους θα επιβραδυνθεί σημαντικά το πρωί και αργά το απόγευμα στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, μια αντιπροσωπεία εκατό αγροτών, θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης στην Εθνοσυνέλευση προκειμένου να επιδώσει στους βουλευτές τα αιτήματα των αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις