Διανεμήθηκαν δωρεάν ροδάκινα στις  Σέρρες

 Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων δημοτών στη δράση δωρεάν διανομής ροδάκινων που υλοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το προϊόν έφτασε νωρίς το πρωί στο στρατόπεδο Παπαλουκά της πόλης των Σερρών και από εκεί παρελήφθη από τους δήμους, ώστε να καταλήξει στα σημεία διανομής που είχαν καθοριστεί.  

Δικαιούχοι του προϊόντος ήταν οι  κάτοχοι της κάρτας σίτισης (αλληλεγγύης), του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης , οι οποίοι και παρέλαβαν τις ποσότητες που τους αναλογούσαν επιδεικνύοντας τη σχετική κάρτα καθώς και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Να τονίσουμε πως η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους  (ΤΕΒΑ).

Στο Νομό Σερρών επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και εταίροι, οι Δήμοι και οι Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις