Δυναμικό παρόν των αγροτών στις κινητοποιήσεις

Οι αγρότες του Έβρου στην προσπάθεια τους να αποκλείσουν το τελωνείο των Κήπων, έσπασαν το μεσημέρι τα μπλόκα της Αστυνομίας με τα τρακτέρ τους και ήδη έχουν αποκλείσει την Εγνατία οδό,150 περίπου μέτρα από την είσοδο του Τελωνείου.

Περισσότερα από 100 τρακτέρ και χίλιοι περίπου αγρότες εισήλθαν από τον παράδρομο της Εγνατίας οδού και αφού έριξαν την περίφραξη μπήκαν στην Εγνατία και την έχουν αποκλείσει επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε Ι.Χ και λεωφορεία και απαγορεύοντας τα φορτηγά.

Κατά την διάρκεια της εισόδους τους προκλήθηκε ένταση, ενώ έπεσαν χημικά από την Αστυνομία που έχει στην περιοχή τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ από Θεσσαλονίκη .

Οι αγρότες  παρέμειναν στα μπλόκα μέχρι τς 9 το βράδυ .

Στην Κατερίνη έκαναν δυο μπλόκα,  στο αγροτικό μπλόκο στην βόρεια είσοδο της Κατερίνης, απέναντι από το ξενοδοχείο "ΠΑΡΚ", αγρότες από τα χωριά του δήμου Δίου Ολύμπου παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην αερογέφυρα Βλάχας Νέας Εφέσου στην Εθνική Οδό.

Στις Σέρρες, αγρότες έβγαλαν περίπου 100 τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων.

 Μπλόκα με τρακτέρ σχεδόν στήθηκαν  σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, στην Κομοτηνή, στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Κοζάνη ,στην Λακωνία και Λαμία .

Σχεδιάζεται από το συντονιστικό τους η κορύφωση των κινητοποιήσεων να γίνει την Κυριακή των εκλογών σε εκλογικά κέντρα.

Τα αιτήματα των αγροτών μεταξύ άλλων είναι: το νέο φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παργαγωγής - ΦΠΑ αλλά και το θέμα της νόσου της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών το οποίο προέκυψε τους τελευταίους δυο μήνες και είχε σαν αποτέλεσμα να εμβολιαστούν πάνω από 6.000 ζώα σε όλο τον νομό ,(σε σύνολο 20.000) και να θανατωθούν περισσότερα από 3.000 ζώα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις