Για το ΕΣΠΑ η πρώτη  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εγκαινιάζει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργού, υπέγραψε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχετικό κείμενο αφορούν στα ΚΤΕΟ (ουσιαστικά εξασφαλίζεται η παράταση που δόθηκε για τους ληξιπρόθεσμους οδηγούς μέχρι τις 20 Οκτωβρίου προκειμένου αυτοί να διατηρήσουν το δικαίωμα να περάσουν από έλεγχο χωρίς να πληρώσουν αυξημένο πρόστιμο), σε έργα του ΕΣΠΑ αλλά και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Η επείγουσα μορφή των συγκεκριμένων διατάξεων ήταν εκείνη που οδήγησε στην υπογραφή της ΠΝΠ από τον πρωθυπουργό.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε αναφέρεται στο κείμενο:

Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν:

-στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»,
-στην ένταξη έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014 − Α2020,
-τη διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), προκειμένου να διασφαλιστεί ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και η επιλογή προσώπων ικανών να εκπαιδευτούν, ώστε να ενταχθούν στη διοίκηση ως στελέχη ταχείας ανέλιξης,
-στην αδυναμία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών εκπρόθεσμων σε τεχνικό έλεγχο οχημάτων από τα ΚΤΕΟ της Χώρας στην προθεσμία του άρθρου 18Α του Ν. 3446/ 2006 (Α΄49), όπως ισχύει, και επίσης αποφυγής, κατά το δυνατό, προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ, λόγω υπερβολικά αυξημένης προσέλευσης οχημάτων (σ.σ. ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι ότι κατοχυρώνεται η παράταση που είχε δοθεί για τις 20 Οκτωβρίου.
-στη δυνατότητα αποφοίτησης μαθητών της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ., στ) στις διαδικασίες εκλογής οργάνων στα ΑΕΙ της χώρας και
-στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσης ερευνητών και συγκρότησης συλλογικών οργάνων

Πηγή www.news.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις