Β.Αποστόλου:για φορολογία και ασφαλιστικό

"Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις για τους αγρότες", δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις για το φορολογικό των αγροτών με τους εταίρους θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, βασικό σημείο στις διαπραγματεύσεις θα αποτελέσει και το γεγονός ότι κάποια από τα προαπαιτούμενα των δανειστών προσκρούουν στην αναπτυξιακή στρατηγική του τομέα, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα.
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο νέο ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη έτσι ώστε να επιδιωχθεί να παραμείνει ο φορολογικός συντελεστής γι αυτούς σε χαμηλά επίπεδα. Στόχος του υπουργείου είναι επίσης να υπάρξει ένα ποσοστό των κοινοτικών επιδοτήσεων που θα παραμείνουν εκτός φορολογητέας ύλης, αλλά και να εξαιρεθούν εντελώς από τη φορολόγηση οι εξισωτικές ενισχύσεις που δίνονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, ενώ σημείο κλειδί είναι το ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζονται όπως η οικογενειακή εργασία.

Τέλος, σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό των αγροτών, ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του. Σε ότι αφορά στις συντάξεις εκτίμησε ότι εφόσον προκριθεί το σενάριο της εθνικής σύνταξης οι αγρότες θα είναι ευνοημένοι, καθώς σήμερα το 92% αυτών η μέση σύνταξη είναι περίπου 331 ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις