ΟΒΕ:Λύστε επιτέλους το πρόβλημα με το επίδομα θέρμανσης

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανικανότητά της να δώσει λύση στο πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης και να απελευθερώσει καταναλωτές και βενζινοπώλες από μια ιδιότυπη ομηρία αδράνειας.
 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:
 
Δώδεκα ημέρες  μετά την έναρξη της χειμερινής περιόδου διανομής πετρελαίου θέρμανσης και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προχωρήσει ούτε στην μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ούτε στον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, ούτε στην καταβολή της τελευταίας δόσης του επιδόματος από την περσινή περίοδο.
 
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητάει την άμεση λύση του προβλήματος με την απόδοση του περσινού επιδόματος και στη νομοθέτηση των νέων ορίων επιδόματος χωρίς περικοπές, καθώς και στην επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Ο καιρός επιδεινώνεται ραγδαίως και εκατομμύρια πολίτες νιώθουν το κρύο να διαπερνά την υγεία τους. Δεν θέλουμε να γίνουμε και πάλι μάντεις κακών, αλλά τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν και τον φετινό χειμώνα στο πολλαπλάσιο.
 
Παράλληλα τα δάση συνεχίζουν να ξυλεύονται ανεξέλεγκτα, η ατμόσφαιρα γίνεται και πάλι αποπνικτική σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και οι λαθρέμποροι που ποτέ δεν σταμάτησαν να μετατρέπουν το ναυτιλιακό πετρέλαιο σε θέρμανσης και κίνησης, τρίβουν τα χέρια τους.
 
Αυτό το πνιγηρό και αντικοινωνικό τοπίο, το οποίο συντηρείται από την κυβερνητική αναποφασιστικότητα, είναι καιρός να λήξει.
 
Αυτό που έχουμε να πούμε προς την κυβέρνηση είναι: Λύστε επιτέλους το πρόβλημα με το επίδομα θέρμανσης και μη κρατάτε ομήρους τους καταναλωτές, ώστε να κινηθεί η αγορά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις