Κοινή κάθοδο στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι αγρότες

«Kοινή κάθοδο σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο κατά των μέτρων που εξαθλιώνουν και καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και συνεπώς όλη την Ελλάδα».

Στην απόφαση αυτή, για ενιαίο μέτωπο αντίδρασης κατά των δυσμενών μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό αγροτών και κτηνοτρόφων, κατέληξαν μετά από συνομιλίες οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων, της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κρήτης, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, της Πανελλήνιας Ενωσης Αλιέων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών, των Νέων αγροτών,  Επιτροπών αγώνα, αλλά και πολλών ανεξάρτητων συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η μεγάλη μέρα λοιπόν για τις αναμενόμενες –εδώ και καιρό- αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε και δεν είναι άλλη από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Μέρα κατά την οποία οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα από όλη την ελληνική περιφέρεια θα κάνουν απόβαση –μέ κάθε μέσο- στην Αθήνα.

Οι μηχανές των τρακτέρ είναι αναμένες εδώ και καιρό και το μόνο που απομένει πλέον να είναι ο τόπος αλλά και ο τρόπος που οι αγρότες ενωμένοι θα αντιδράσουν ενάντια στα «επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα», τα οποία όπως τονίζουν θα «ξεκληρίσουν τον αγροτικό χώρο».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις