Συνάντηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη είχαν, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, εκπρόσωποι του αγροτικού, κτηνοτροφικού και μελισσοκομικού τομέα του Νομού Δράμας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων-Μελισσοκόμων, κ. Χ. Γκόντιας, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κ. Π. Λείβαδίτης, ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων, κ. Γ. Κιτσουκάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Κ. Νευροκοπίου, κ. Θ. Ιφόγλου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Δράμας, κ. Φ. Κανετούνης, ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Προσοτσάνης, κ. Κ. Ακριτίδης, ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Γ. Σωτηρέλλης, ο Γραμματέας Κτηνοτρόφων Δράμας , κ. Γ. Λαζαρίδης και το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γ. Τσομπάνογλου. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Χειράκη και κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκφραστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα και η ανησυχία ότι τα νέα μέτρα που αναμένονται θα οξύνουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκόντιας δήλωσε : ΄΄ Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Είναι θέμα χρόνου η επιβίωση μας αν περάσουν τα μέτρα...΄΄. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, ο κ. Ακριτίδης, εκφράζοντας τις αγωνίες του συνόλου των κτηνοτρόφων ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄ Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ασθένειες που προέρχονται από τις γειτονικές χώρες …΄΄

Ο Αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις του τόνισε: ΄΄ Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Κατόπιν ενεργειών του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Γιώργου Παυλίδη, αγοράστηκαν 35,000 εμβόλια για τις ζωικές νόσους και έχουν συσταθεί κλιμάκια τα οποία διενεργούν ελέγχους σε όλο το μήκος της Π.Α.Μ.Θ.. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας και τα λάθη των εκάστοτε κυβερνήσεων λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξή του. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις