«Ωρα μηδέν» για τον αγροτικό τομέα

Ζυμώσεις πριν από την κινητοποίηση

 

Εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων του πρωτογενή τομέα συναντώνται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με μοναδικό θέμα την αυριανή μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός όλων των δυνάμεων –γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων, πωλητών λαϊκών αγορών- που θα καταλήξουν αύριο το πρωί, στις 11.00, στο Σύνταγμα και οι περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις τους.

«Ο πρωτογενής τομέας, ίσως για πρώτη φορά, είναι τόσο ενωμένος όσο ποτέ. Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι, βλέποντας τα μέτρα τα οποία καταστρέφουν την ελληνική παραγωγή, έχουν σκοπό να προβάλουν σθεναρή αντίσταση απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας και την εκτέλεση των εντολών από όλο το πολιτικό σύστημα. Η απαίτηση που έχουν οι αγρότες είναι απλή: Δικαίωμα στην παραγωγή. Δικαίωμα στη ζωή», δήλωσε αποκλειστικά στο agrocapital o Χρήστος Γκόντιας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παναγής, από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών δήλωσε ότι «η αυριανή κινητοποίηση είναι ένα πολιτικό χτύπημα...Η μαζικότητα και η συλλογικότητα της κινητοποίησης θα είναι μεγάλη», με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της πανελλαδικής κινητοποίησης να κάνουν λόγο για πολύ αριθμό συμμετεχόντων. Με λεωφορεία, ΙΧ και πλοία οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα καταφθάνουν στην Αθήνα με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

«Μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων που θα καταστρέψουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, μόνο μια δυνατότητα υπάρχει: αντίστασης και αυτή είναι η ενωμένη συλλογική και οργανωμένη πάλη όλων των κλάδων του αγροτικού τομέα, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν εναλλακτική λύση και ούτε μπορούν να προβούν σε κινητοποιήσεις προσχηματικού χαρακτήρα για τον απλούστατο λόγο ότι από τη μάχη αυτή αν δεν βγούμε νικητές θα παραμείνουμε ραγιάδες εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να αναδείξει τη δυναμική του αγροτικού τομέα και, αν απαιτηθεί ρήξη με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου, πρέπει αυτή να πραγματοποιηθεί», τόνισε ο Δημήτρης Κοτσόργιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιέων. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις