H «γεωργία ακριβείας» ανοίγει δρόμους

Η ανάπτυξη πρακτικών «γεωργίας ακριβείας» θα παράσχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση τεράστιες ευκαιρίες για να αυξήσει την παραγωγικότητά της, σύμφωνα με τοποθέτηση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της 7ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψη Καινοτομίας που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Iman Boot, αναπληρωτής επικεφαλής μονάδας της ΓΔ Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, δήλωσε ότι παρά τις σημερινές δυσκολίες, η γεωργία της ΕΕ έχει μεγάλες δυνατότητες.

«Μια ευκαιρία είναι η υπόσχεση της γεωργίας ακριβείας, η οποία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, προκειμένου να παράγουμε περισσότερα με λιγότερα μέσα», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρακτικές που βασίζονται στην τεχνολογία έχουν ήδη αναπτυχθεί στην ΕΕ».

Η γεωργία ακριβείας βασίζεται στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των εισροών σε έναν αγρό ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των καλλιεργειών.

Περιλαμβάνει τεχνολογίες που βασίζονται σε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων δορυφορικού εντοπισμού θέσης, όπως το GPS, της τηλεπισκόπησης και του Διαδικτύου, για τη διαχείριση των καλλιεργειών και τη μείωση της χρήσης λιπασμάτων, εντομοκτόνων και υδάτων.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020, τα οικονομικά κίνητρα, και τα καθεστώτα στήριξης βρίσκονται στον Πυλώνα 2 για την προώθηση της ικανότητας των αγροτών να επενδύσουν σε τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας, όπως, για παράδειγμα, λιπασματοδιανομείς ακριβείας.

Πηγή: Euractiv

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις