Σε αναζήτηση χρημάτων η διοίκηση της  Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως

Σειρά επαφών με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να έχει η διοίκηση της ΕΒΖ προκειμένου να βρει άμεσα 7 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις οφειλές της προς τους τευτλοπαραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται  να υποβάλει στο υπουργείο Οικονομίας αλλά και στην Τράπεζα Πειραιώς, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας,  επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει την εξόφληση των τευτοπαραγωγών, αναδιάρθρωση δανεισμού, αναδιοργάνωση παραγωγής και νέο δανεισμό 15 εκατ. ευρώ κατ' ελάχιστο για κεφάλαιο κίνησης.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος του 2015 οι πωλήσεις του ομίλου της ΕBZ υποχώρησαν στα 21,471 εκατ. ευρώ από 45,042 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους περιορίστηκαν σε 6,655 εκατ. ευρώ από 7,622 εκατ. ευρώ.Την ίδια ώρα πάντως το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά την 30/09/2015 είχε καταστεί αρνητικό ενώ οι ληξιπρόθεσμες τραπεζικές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου και της εταιρείας ανέρχονται σε 154,265 εκατ. ευρώ

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις