Αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Μετά από πολλά χρόνια αγρότες,κατηνοτρόφοι,αλιείς,μελισσοκόμοι και άνθρωποι των λαϊκών αγορών ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη φοροκαταιγίδα που τους επιβάλουν και στις 20 Ιανουαρίου θα κλείσουν δρόμους,τελωνεία και λιμάνια.

Πρώτοι ξεκίνησαν τον αγροτικό αγώνα οι αγρότες- κτηνοτρόφοι από τις Σέρρες με μπλόκο στον Προμαχώνα  όπου τα τρακτέρ εχουν ξεπεράσει τα 800 και καθημερινά ενισχύονται με νέα τρακτέρ.

Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι  από την Πέλλα έχουν παρατάξει τα τρακτερ τους σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου,Γιαννιτσά- Πλατανοτοπο,Άθυρα και παλιά Πέλλα χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς σήμερα, 18 Ιανουαρίου, θα μετακινηθούν με τα τρακτερ σε δύο σημεία: στον κόμβο του Κιλκίς και στο γήπεδο Πολυκάστρου. 

Στις 20 Ιανουαρίου οι ψαράδες του Βόλου για πρώτη φορά  θα κλείσουν το λιμάνι.Οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης θα βγάλουν τα καΐκια τους στα τοπικά λιμάνια.

Οι Ηπειρώτες αποφάσισαν στα Γιάννενα να κλείσουν το κέντρο της πόλης ,ενώ στην Άρτα θα συναντηθούν στο Κομπότι τέλος οι αγότες-κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας θα κλείσουν το λιμάνι.

Στην Ορεστιάδα το σημείο συνάντησης του είναι στο 90 κόμβο Καστνέων και στην Κοζάνη στο Δρέπανο Κοζάνης.Στον Έβρο θα κλείσουν το τελωνείο των Κήπων.

Σε μπλόκο στο Νησέλι κατεβαίνουν την Τετάρτη οι αγρότες της Αλεξάνδρειας .

Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΣΥ Ηρακλείου, από τη Δευτέρα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη, με αγρότες και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό και για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα.

Την Τετάρτη θα στηθεί και το μπλόκο του νομού Λάρισας,θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη. Στη Μαγνησία θα στηθούν στον κόμβο Μικροθηβών οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού και στον κόμβο του Αερινού οι αγρότες του κάμπου και του Πηλίου.

Κινητοποίηση με πορεία στην Κόρινθο και αναλόγως των εξελίξεων υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν τον Ισθμό.

Σε μαζικό μαχητικό ξεσηκωμό και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι-αλιείς από την Αιτωλοακαρνανία μπροστά σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και Ε.Ε.Όλοι στις 18 του Γενάρη βγάζουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. 

Οι αγρότες της Βοιωτίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, στήνοντας το πρώτο μπλόκο της Στερεάς Ελλάδας, στην διασταύρωση Ορχομενού-Λιβαδειάς, στην περιοχή του Αι-Γιάννη ενώ ετοιμάζουν και την επόμενη κίνησή τους με κλείσιμο της εθνικής στον κόμβο του Κάστρου.

Στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις