Μέτωπο αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο ασφαλιστικό

Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ενώνουν τις φωνές τους κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για αύξηση εισφορών.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των φορέων της χώρας, ανακοίνωσαν την απόφαση τους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τους, οι προτάσεις του σχεδίου νόμου έχουν καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν βιώσιμο το ασφαλιστικό, ενώ αντίθετα οδηγούν την πλειονότητα των ελέυθερων επαγγελματιών εκτός του επαγγέλματος τους.

Οι εκπρόσωποι των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να διοργανώσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, από μηδενική βάση, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών, καλώντας παράλληλα σε καθολική συμμετοχή στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 στις 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια.

Επίσης οι φορείς ζήτησαν τη συμμετοχή τους στις συζητήσεις της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, για την Τετάρτη οι επιστημονικοί φορείς έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό στα γραφεία του ΤΕΕ.

Επίσης, την Παρασκευή στις 11.00 στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους από τους αγρότες, τα επιμελητήρια, τους βενζινοπώλες, τους οδηγούς ταξί, τη ΓΣΕΕ, την ΟΤΟΕ, αλλά και την Ένωση Συντακτών.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν μέλη των διοικήσεων και εκπρόσωποι από τους εξής φορείς:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ενώ παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις