Δημοτικοί  Λαχανόκηποι στην Καλαμάτα

Η περίοδος παραχώρησης των καλλιεργήσιμων χώρων, που αρχικά διατέθηκαν, έληξε και ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί σε νέο κύκλο διάθεσης κηπαρίων σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους, σε 48 πολίτες, στο πλαίσιο αυτού του επιτυχημένου προγράμματος αστικής γεωργίας. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και μέσω αυτού δίδεται η δυνατότητα σε πολίτες να καλλιεργούν βραγιές στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους και να παράγουν βασικά είδη διατροφής, με μόνη υποχρέωση να προσφέρουν το 10% της παραγωγής στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, των οποίων τα τεμάχια παραχωρούνται εκ νέου για διάστημα 2 ετών, βρίσκονται στο πάρκο του Δυτικού Κέντρου, με έκταση περίπου 3 στρεμμάτων και στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου, με έκταση περίπου 2 στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλοι Λαχανόκηποι, στις ανωτέρω περιοχές και στις Εργατικές Κατοικίες πλησίον του Ασύλου Ανιάτων, τα τεμάχια των οποίων παραχωρήθηκαν πέρυσι και η εκ νέου παραχώρηση θα γίνει το 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την καλλιέργεια 48 τεμαχίων έκτασης 50 τετραγωνικών μέτρων καθένα, στα οποία θα καλλιεργούν λαχανικά βιολογικής γεωργίας, με νερό παρεχόμενο δωρεάν από το Δήμο. Τα τεμάχια θα παραχωρεί η αρμόδια Επιτροπή σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Λαχανόκηπων του Δήμου Καλαμάτας.

Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και μάλιστα να διαμένουν πλησίον των περιοχών εφαρμογής του Δημοτικού Λαχανόκηπου, κάτι που θα αποδεικνύεται από ένα πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας. Αιτήσεις μπορούν να κάνουν και όσοι ήδη διαθέτουν κηπάριο στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, για τους οποίους γίνεται εκ νέου παραχώρηση και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν για νέα διετία.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα, στους πολύτεκνους και στους πολίτες που δεν διαθέτουν αγροτεμάχια.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο, είναι:

  • Αίτηση
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
  • Πρόσφατος λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφέλειας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Φορολογική Δήλωση Ε1 και Ε9.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 να προσέρχονται στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Παπατσώνη 4 (ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Πληροφορίες: Στάμου Στυλιανή, τηλ. 27213 60844.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις