Αύριο θα αποκλείσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο

Κατά τη γενική συνέλευση της 7ης Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 6μμ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιεράπετρας, δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, οπότε και αναβλήθηκε κι την επόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Όμως παρά τη μη απαρτία, έντονο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, για τις τελευταίες πανελλήνιες κινητοποιήσεις, καθώς και για το μέλλον των δικών μας αντιδράσεων στο Δήμο Ιεράπετρας αλλά και σε όλο το νομό Λασιθίου.
Έγινε ενημέρωση για τα εξής:

Αμέσως την επόμενη μέρα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων αντίδρασης στο νέο φορολογικό & ασφαλιστικό, δηλ. το βράδυ της Παρασκευής 5 Φλεβάρη, μέλη των προεδρείων των Οργανώσεων Παραγωγών «Νότος», «Κάμιρος», «Νησί», «Ανατολή», του συλλόγου πωλητών λαϊκών αγορών Λασιθίου και του ενιαίου αγροτικού συλλόγου συνεδρίασαν εκτάκτως για τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Μετά από αρκετές προτάσεις και διαφωνίες, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, σε επίπεδο νομού Λασιθίου, στον κόμβο της Παχειάς Άμμου, αρχίζοντας τη Δευτέρα 8-2-2016 με ευθύνη των προαναφερθέντων και συνεχίζοντας με τη συμμετοχή των αγροτών της περιοχής, για τις ώρες 11πμ ως 7μμ, σε βάρδιες των τεσσάρων ωρών.

Μέσα στο σαββατοκύριακο μεσολάβησαν 2 συνεδριάσεις επιτροπών αγροτών στη Βέροια και στη Νίκαια καθώς και η πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προς τον Πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας σε συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση των μελών της Επιτροπής σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου». 

 Και οι δύο τελευταίες δράσεις (Παχειά Άμμος & Διαρκής Επιτροπή) αναβλήθηκαν μέχρι νεοτέρας, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, στη Νίκαια, ελήφθη απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες να μετακινηθούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

 Άρα οι επόμενες δράσεις του ενιαίου αγροτικού συλλόγου είναι:
1.    Τρίτη 9-2-2016, 11πμ, στην Παχειά Άμμο προσυγκέντρωση με σκοπό στη 1μμ να γίνει αποκλεισμός των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.
2.    Εγγραφές για μετάβαση στην Αθήνα στα γραφεία των Οργανώσεων Παραγωγών και Δημοπρατηρίων για το βράδυ της Πέμπτης 11-2-2016.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις