ΠΟΜΙΔΑ :ωμή καταλήστευση ο διπλασιασμός του φόρου στα ενοίκια

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν τα σενάρια αύξησης της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοικίαση ακινήτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταλήστευση και καταθέτει σειρά αιτημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί πράγματι να αληθεύουν τα σημερινά δημοσιεύματα για υπαγωγή των εισοδημάτων από μισθώματα:

1.      Σε ενιαία φορολογική κλίμακα από 22 έως και 50%, από 11 - 33% που είναι σήμερα, συν την «έκτακτη» εισφορά +2-8%!

2.      Χωρίς το αφορολόγητο όριο των 9.550€,

3.      Χωρίς έκπτωση δαπανών επισκευών, ασφαλίστρων και αποσβέσεων, και

4.      με τον ΕΝΦΙΑ να μετατραπεί άμεσα σε ακόμη δημευτικότερο ΦΠΑ!!!

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα γιατί χωρίς τον παραμικρό διάλογο με την οργάνωσή μας, προχωρείτε σε τέτοιες απαράδεκτες ρυθμίσεις, οι οποίες σαρώνουν τα πάντα και αφαιρούν κάθε ελπίδα και κάθε δυνατότητα στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Σας θυμίζουμε και πάλι ότι η αυτοτελής φορολόγηση των μισθωμάτων θεσπίστηκε όχι ως «ρουσφέτι» για τους εκμισθωτές ακινήτων, αλλά για να εξασφαλιστεί η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ. Αν επιμείνετε σε υπαγωγή τους σε ενιαία φορολογική κλίμακα με συντελεστές 22-50%, η οποία διπλασιάζει το φορολογικό βάρος των μικροιδιοκτητών και αποτελεί κυριολεκτικά ωμή καταλήστευσή τους, ζητούμε:

1.Να αναγνωρίσετε και στους εκμισθωτές ακινήτων το αυτονόητο αφορολόγητο των 9.500€,

2.Να εκπίπτουν από το φορολογητέο  εισόδημά τους οι δαπάνες ασφάλισης, συντήρησης- επισκευής και της επερχόμενης υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων, καθώς και οι αποσβέσεις τους.

3.Να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, αφού καταργείτε την αυτοτελή φορολόγηση, γιατί στην πραγματικότητα το ένα αποκλείει το άλλο, δεν γίνεται να πληρωθούν και τα δύο μαζί!

Διαφορετικά, εξωθείτε τους φορολογούμενους σε πλήρη εγκατάλειψη των ακινήτων τους, ή σε στροφή προς τη φοροδιαφυγή, ως μόνη σωτηρία τους από το σφυρί του πλειστηριασμού ή την πόρτα της φυλακής, και με βέβαιο αποτέλεσμα ένα πραγματικό δημοσιονομικό «Βατερλώ»!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις