Συνάντηση Μ.Μπόλαρη μη την ΕΔΑΟ

Συνάντηση με την  Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου  από πλευράς της οποίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της κ. Γιάννης Βογιατζής, η Δ/ντρια κα. Μαρία Τριανταφύλλου και ο Δ/ντής του Συνδέσμου του Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, εκπροσωπώντας το σύνολο των αμπελουργών και οινοποιών της χώρας κατά την επίσκεψή της εξέφρασε 
⦁    το έντονο ενδιαφέρον της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης του τεχνικού κανονισμού κλωνικής επιλογής στο αμπέλι και την άμεση εφαρμογή του.
⦁    Η στρατηγική ανάπτυξη του Ελληνικού κρασιού βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις γηγενείς ποικιλίες οι οποίες αποτελούν το ισχυρότερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα 
⦁    Η Ελλάδα διαθέτει έξοχο πλούτο γηγενών ποικιλιών πολλές από τις οποίες είναι αναξιοποίητες ακόμα.
⦁     Η κλωνική επιλογή θα  προσφέρει γνήσιο υγιές και επιλεγμένο φυτικό υλικό για τις ποικιλίες μας.
⦁     Η κλωνική επιλογή θα  προσφέρει αμπελώνες που συντίθενται από βιότυπους με ψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να εκμεταλλευτούμε το εξαιρετικό δυναμικό των ποικιλιών μας στο μεγαλύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις