Αισιόδοξα μηνύματα για τον Τουρισμό της Ελλαδας από το Ισραηλ

Στην International Mediterranean Tourism Market «ΙΜΤΜ 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ το διάστημα 9 και 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής της προβολής στο Ισραήλ. Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση όπου η συμμετοχή της Θεσσαλίας στην έκθεση είχε διττό χαρακτήρα. Αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά του Ισραήλ καθώς οι θεσσαλικοί προορισμοί: Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, παραλιακό μέτωπο Μαγνησίας - Λάρισας, Όλυμπος, λίμνη Πλαστήρα, κερδίζουν ολοένα και περισσότερους «φανατικούς» φίλους στο Ισραηλινό κοινό και αφετέρου να διερευνηθούν περεταίρω δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου ενώ αισθητή ήταν η παρουσία εκπροσώπων Φορέων και επαγγελματιών της Θεσσαλίας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους το Θεσσαλικό περίπτερο και στη φετινή διοργάνωση.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής ο οποίος είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της έκθεσης να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές μεταξύ των οποίων με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Yariv Levin, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ κ. Halevy Amir, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της χώρας τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη. Στις επαφές αυτές εκτιμήθηκε η πορεία της τουριστικής αγοράς για το 2016 και αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες των Ισραηλινών Τour Operators για την ανάπτυξη νέων τουριστικών πακέτων προς την χώρα μας, τόσο με την ενσωμάτωση νέων προορισμών όσο και νέων υπηρεσιών, στοχεύοντας κυρίως στον θεματικό τουρισμό. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις