Οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ  θα μεταφερθούν τα Ιωάννινα;

Στο καναβάτσο ξανά οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας: Η προωθούμενη ένταξη των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ στα…. Γιάννενα (!) έρχεται να αποτελειώσει ότι η κυβέρνηση άφησε όρθιο.

Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Ένωσης Αγρινίου, ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά της Αιτωλοακαρνανίας, ως προς τη διοικητική ένταξη στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, από την Πάτρα, όπου υπάγεται σήμερα, στα Ιωάννινα.

Μια τέτοια εξέλιξη, η οποία και φαίνεται να έχει ήδη δρομολογηθεί, θα είναι απολύτως αρνητική για τους χιλιάδες αγρότες του νομού μας, αλλά και για την ίδια την παραγωγή. 

Πρόκειται για μια εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια, για μια ακόμη άσκηση επί χάρτου, από ανθρώπους που αγνοούν ακόμη και αυτόν τον ίδιο το χάρτη!

Η Αιτωλοακαρνανία, ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, με τις τόσες ιδιαιτερότητες και το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο, με τους χιλιάδες παράγωγους να αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας, δικαιούται αυτόνομων υπηρεσιών. Δυστυχώς, παρά τη συνεχή προσπάθεια της Ένωσης Αγρινίου, έως σήμερα κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ωστόσο, η υπαγωγή του νομού στην έδρα της Περιφέρειας, όπου με βάση τη διοικητική διαίρεση της χώρας έχουμε υπαχθεί, έστω και με σειρά προβλημάτων, έχει αποδειχθεί «λειτουργική», καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και η συνεργασία αλληλοσυμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι εφικτή.

Αν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφερθούν τα Ιωάννινα, ουσιαστικά σε άλλη Περιφέρεια από αυτή που ανήκουμε και με αποστάσεις που εκ των πραγμάτων είναι ασύμφορες, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ιδιαίτερα στο τόσο ευαίσθητο θέμα των ενισχύσεων, θα είναι τόσα και τέτοια, που οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας….δεν χρειάζεται να περιμένουν το ασφαλιστικό-φορολογικό για να «τελειώσουν»!

Σημειώνουμε, μόνο, ότι βάση Συντάγματος, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, ως ισότιμοι πολίτες, δικαιούμαστε την ίδια με τους συναδέλφους μας άλλων περιοχών αντιμετώπιση απ’ την πολιτεία. Και την ίδια εξυπηρέτηση απ’ τις υπηρεσίες του κράτους και των δομών που αυτό έχει αναπτύξει,… αγνοώντας προφανώς ακόμη και την ύπαρξη του νομού μας.

Έστειλαν τον ΟΓΑ στην Πάτρα, στέλνουν τώρα τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιάννενα, …ας στείλουν, λοιπόν, τον ΕΛΓΑ στη Μακρόνησο και τους αγρότες μας στην κόλαση. Δεν μένει τίποτε άλλο να σχολιάσουμε.

Θα καλέσουμε μόνο τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να αναθεωρήσει πάραυτα το προωθούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης και το πολιτικό προσωπικό του νομού να παρέμβει και να ματαιώσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, σήμερα και μελλοντικά.  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις