Κλιμάκωση των αγροτικών  κινητοποιήσεων με νέα μπλόκα

Αμέσως μετά την συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα τους για να μελετήσουν την περαιτέρω στάση τους.Αποφάσισαν λοιπόν να απορρίψουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να σκληρύνουν την στάση τους, καθώς δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι.

Τα Τέμπη έκλεισαν οι αγρότες αιφνιδιαστικά το δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και εγκλωβισμό πολλών οχημάτων.

Με αντιμπλόκο «απάντησαν» οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές στο τελωνείο του Προμαχώνα, στον επ΄αόριστον αποκλεισμό που αποφάσισε το μεσημέρι η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στις αγροτικές κινητοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους.

Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού.

Οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου δηλώνουν ότι «επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».

Νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων - Οροπεδίου έστησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. 
 

Στον νομό Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη.

Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Επ ' αόριστον είναι κλειστή από τους αγρότες η νέα εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου και Γυψοχωρίου.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εξακολουθούν να αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τέθηκε την Κυριακή μετά τη συνεδρίαση των 69 μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Το αίτημα έχει τεθεί από την πλευρά τους και επίσημα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης Μπούτας με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά μέχρις στιγμής απάντηση δεν έχει δοθεί.

Τα υπόλοιπα μπλόκα θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις