Εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών στο Βέλγιο

Την περασμένη Τρίτη, 1η Μαρτίου 2015, στην αίθουσα του ισογείου της ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών στην βελγική αγορά, που οργάνωσαν από κοινού η ελληνική Πρεσβεία και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Στην εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έλαβαν μέρος 26 ελληνικά οινοποιεία με 3 ετικέτες κρασιών το καθένα. Η πλειοψηφία των ελληνικών οινοποιείων που συμμετείχαν εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση από τους αντιπροσώπους τους στο Βέλγιο, ενώ αρκετά οινοποιεία τα οποία δεν είχαν διανομείς απέστειλαν ταχυδρομικά τα κρασιά και εκπροσωπήθηκαν από την Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που πραγματοποίησε η ΕΔΟΑΟ, χωρίστηκε σε 3 μέρη: (α) Στα πρώτα δύο, από τις 13:45 έως τις 14:45 και από τις 15:00 έως τις 16:00, έλαβαν χώρα δύο Master Classes (σεμινάρια γευσιγνωσίας) συνολικά 26 ετικετών ελληνικών κρασιών (1 ετικέτα ανά οινοποιείο), τα οποία παρουσίασε ο Γρηγόρης Μιχαήλος, Diploma WSET και Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. (β) Στο τρίτο μέρος, που διήρκεσε από τις 17:00 έως τις 20:30, έλαβε χώρα γευσιγνωσία Walk Around Tasting, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις ετικέτες των κρασιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το εξειδικευμένο κοινό του Βελγίου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τα δύο Master Classes, όσο και για την Walk Around Tasting γευσιγνωσία και συνολικά στις εκδηλώσεις προσήλθαν 153 άτομα.

Επισημαίνουμε την παρουσία ορισμένων εξαιρετικά σημαντικών προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το κρασί στο Βέλγιο, όπως των Pedro Ballesteros (ενός εκ των 3 Masters of Wine του Βελγίου), Vicky Corbeels (Wine Lady of the Year 2015 στο Βέλγιο), Mark Wekemans (διάσημου Βέλγου sommelier και βαθύ γνώστη των ελληνικών κρασιών), Antoine Lehebel (καλύτερου Βέλγου sommelier το 2014), καθώς και των γνωστών Βέλγων sommeliers Johan Janssens, Andy De Brouwer και Liesebeth Vervoort .

Η διεπαγγελματική συνεχίζει τις επιτυχημένες προσπάθειες για την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού κρασιού στις αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα προβολής και προώθησης μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα των γραφείων της διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου ή να επικοινωνήσετε μέσω email.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις