Η «Δραμοινογνωσία»

Η «Δραμοινογνωσία» είναι μία εκδήλωση που παρά το σύντομο χρόνο της παρουσίας της, έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή της Δράμας αλλά και ευρύτερα για την Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη. Στόχος της «Δραμοινογνωσίας» είναι να αναδειχθεί η περιοχή της Δράμας, ως προορισμός οινικού αλλά και γευστικού τουρισμού, ενός θεματικού τομέα του τουρισμού ο οποίος αναπτύσσεται ταχύτατα και έχει έναν τεράστιο αριθμό φίλων.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη συνάντηση εργασίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο γενικός σχεδιασμός και η θεματικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης «Δραμοινογωσία: Γεύση Οίνου και Επίγευση Πολιτισμού». Μετείχαν σε αυτή, επιστημονικοί φορείς που έχουν σχέση με την οινολογία, πολιτιστικοί σύλλογοι της Δράμας καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Το ενδιαφέρον τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο όμως και των φίλων του οινικού τουρισμού για τα κρασιά, εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται στη Δράμα, είναι συνεχώς αυξανόμενο, γεγονός που αναδεικνύει την μελλοντική δυναμική τόσο του προϊόντος όσο και της «Δραμοινογνωσίας» για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε η ανάδειξη των διαφορετικών αξιών αλλά και γνωρισμάτων των ποικιλιών κρασιού που παράγεται στην περιοχή της Δράμας και που μπορεί να συσχετιστεί με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του τόπου μας και του πολιτισμού του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ιστορία των τοπικών αμπελώνων, στις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται και που δίνουν ένα άριστο αλλά και ξεχωριστό οινικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με τις ιδιαίτερες τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις αλλά και την λαογραφία, δίνοντας στο τέλος ένα άψογο αποτέλεσμα προτάσεων για την ανάδειξη της περιοχής.

Επίσης στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, κατατέθηκαν προτάσεις αναφορικά με την άρτια διοργάνωση της «Δραμοινογνωσίας», ενώ διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των φορέων για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους, προκειμένου η Δράμα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να κατακτήσει τη θέση της, στον τουριστικό χάρτη των γεύσεων και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις