Ενημερωτική ημερίδα της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. σε κτηνοτρόφους της Ξάνθης

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στο δημαρχείο Γενισέας Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. με θέμα τη «σημασία της διατροφής στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της γαλακτοπαραγωγής των προβατίνων και των αιγών». Βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Ηλίας Γιάννενας από το εργαστήριο διατροφής του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. 

Το παρών έδωσαν κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Ξάνθης, οι οποίοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή την εισήγηση του κ. Γιάννενα, με τεχνικές λεπτομέρειες για τη διατροφή των αιγοπροβάτων, καθώς και με όλες τις πληροφορίες για  τα προϊόντα της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. που εγγυούνται υψηλές αποδόσεις στην παραγωγή και κυρίως την καλή υγεία των ζώων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. κ. Βασίλης Χαλκίδης και ο γεωπόνος – τομεάρχης του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην περιοχή,  ενώ παρέστησαν οι κτηνίατροι της επιχείρησης κ.κ. Ζερβός Άγγελος και Ερντάλ Αρναούτογλου, καθώς και στελέχη του εργοστασίου της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. στην Ξάνθη. 

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των κτηνοτρόφων του νομού Ξάνθης και εξηγήθηκαν πιο εμπεριστατωμένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ζωοτροφών που παράγει η ΕΛ.ΒΙ.Ζ. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις