Γόρδιος δεσμός η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών

Σήμερα το απόγευμα, τευτλοπαραγωγοί από τον κάμπο της Θεσσαλονίκης, τις Σέρρες, τη Λάρισα, την Κοζάνη, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Μητροπόλεως, προσπαθώντας να καταλήξουν στο πώς θα κινηθούν για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Όλοι έχουν "μπει μέσα" από τη περυσινή καλλιέργεια, έχουν ανοιχτές υποχρεώσεις και... διακινδυνεύουν να βγούνε διπλά ζημιωμένοι γιατί αρκετοί έσπειραν τεύτλα και φέτος, ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις των υπουργών και της διοίκησης της εταιρείας ότι θα μπούνε τα οφειλόμενα στους λογαριασμούς τους. Τώρα πλέον σκέπτονται, να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.Οί αγρότες έχουν μέχρι σήμερα σπείρει 45.000 στρέμματα με τεύτλα, παρότι η ΕΒΖ τούς χρωστάει χρήματα.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΒΖ ,Γιώργος Λάντζας, θα συναντηθεί με τους υπουργούς Αποστόλου, Δραγασάκη και Σταθάκη για να δουν όλοι μαζί αν πρόκειται να υπάρξει λύση στη χρηματοδότηση των τευτλοπαραγωγών.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΕΒΖ μαζί με τευτλοπαραγωγούς θα συναντηθούν το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας, Γ.Σταθάκη.

Τέλος οι τευτλοπαραγωγοί δηλώνουν στο agrocapital.gr ότι « η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα τους και ότι σε κάθε συνάντηση τους με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους άλλα τους υπόσχονται και μετά άλλα κάνουν».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις