«Μπορεί να Υπάρξει Βιωσιμότητα και Επάρκεια Παροχών στην Κοινωνική Ασφάλιση;»

Με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις της σε εκδηλώσεις και ημερίδες που αφορούν τον αγροτικό τομέα και τις εξελίξεις  γύρω από αυτόν, συνεχίζει τις δράσεις της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. 

Καθημερινά δίνει τον αγώνα της για την γνωστοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους νέους αγρότες  και κτηνοτρόφους και αναζητά λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του πρωτογενή τομέα.      

Στο πλαίσιο αυτό η Π.Ε.Ν.Α. συμμετείχε στην ημερίδα για την κοινωνική ασφάλιση που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο  με τη συμβολή της Επιτροπής του Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων με θέμα  «Μπορεί να Υπάρξει Βιωσιμότητα και Επάρκεια Παροχών στην Κοινωνική Ασφάλιση;».

Ο πρόεδρος της  Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση των αγροτών ενώπιον εκπρόσωπων της ακαδημαϊκής κοινότητας με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας. Κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος των απασχολούμενων  στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην ημερίδα.  

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. επανέλαβε για μια ακόμα φορά, παρόντος του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου, την ανάγκη διατήρησης του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης αγροτών και αγροεργατών, χωρίς αλλαγές στις εισφορές,  καθώς ο ΟΓΑ δεν είναι απλά το ταμείο των αγροτών αλλά η ίδια η ταυτότητά  τους.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις