Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.: Πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικία λόγω ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ζευγάρι ηλικιωμένων ιδιοκτητών κινδυνεύει άμεσα να χάσει την πρώτη κατοικία του (παλιά μονοκατοικία στο Ψυχικό) σε πλειστηριασμό, λόγω σωρευμένων οφειλών από τη φορολογία κατοχής (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ) των τελευταίων ετών. Οι οφειλές αυτές δεν προέκυψαν από την αδιαφορία ή ασυνέπεια του ζευγαριού απέναντι στις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλά από αντικειμενική αδυναμία καθώς το ετήσια εισόδημά του είναι μικρότερο από τον ΕΝΦΙΑ που του επιβάλλεται. Μιά θλιβερή ιστορία που ανέδειξε το  MEGACHANNEL, η οποία δυστυχώς δεν είναι η μόνη, γιατί θα ακολουθήσουν χιλιάδες, "Σήμερα στο Ψυχικό, αύριο στο Χαλάνδρι, μεθαύριο στο Μπραχάμι και σε λίγο σε όλη τη χώρα..." όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς για το θέμα αυτό.  

Η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με τη δημευτική φορολογία τύπου ΦΑΠ (βάσει της «αντικειμενικής» αξίας), όπως αυτή επιβάλλεται σήμερα μέσω του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, παράγει, δυστυχώς, αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, καθώς και ποινική δίωξη αν η οφειλή υπερβαίνει τις 50.000€! Αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ ήταν και παραμένει η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη.

Το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λόγω οφειλών ΕΝΦΙΑ έθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" του  MEGACHANNEL την Κυριακή, 3.4.2016, ως ένα πρόβλημα πολύ πιο σημαντικό από τους πλειστηριασμούς των Τραπεζών. Δείτε τη σχετική αναφορά του εδώ.

Στη συνέχεια δείτε και τα σχετικά "καυτά" ρεπορτάζ του ρεπόρτερ του MEGA Νίκου Νικολετάκη εδώ και εδώ.

Η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλεί κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει υποστεί κατάσχεση ακινήτου του ή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω οφειλών ΦΑΠ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΙΑ, να μας ενημερώσει σχετικά  με μήνυμά του στο [email protected] ή στο fax 2103252470

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις