Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής

Ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση της περιαγωγής, καθώς από αύριο οι προσαυξήσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τη χρήση δεδομένων στο εξωτερικό, μειώνονται ακόμα περισσότερο, ενώ από τις 15 Ιουνίου η χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό θα έχει το ίδιο κόστος με τις αντίστοιχες υπηρεσίες εντός της χώρας σου. Επίσης από αύριο οι κανόνες για τη διαδικτυακή ουδετερότητα τίθενται σε ισχύ.

 

Η μεταβατική περίοδος που ξεκινάει στις 30 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2017 και στη διάρκειά της οι φορείς θα είναι σε θέση να χρεώνουν ένα μικρό επιπλέον ποσό στις εγχώριες χρεώσεις. Για παράδειγμα οι χρεώσεις για εγχώριες κλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ ανά λεπτό και τα μηνύματα κειμένου (SMS) 0,02 ευρώ. Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο πίνακα παρακάτω.

 

Επίσης, η συμφωνία προβλέπει τους πρώτους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ουδετερότητα στο διαδίκτυο, προκειμένου κάθε ευρωπαίος να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς διακρίσεις.

 

"Η 30η Απριλίου, είναι μια σημαντική ημέρα για τους καταναλωτές. Θα επωφεληθούν από τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής, έως και τέσσερις φορές για υπηρεσίες τηλεφωνικές, δεδομένων και γραπτών μηνυμάτων, όταν θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Είναι το τελευταίο βήμα πριν από τη συνολική κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017", δήλωσε η εισηγήτρια Pilar del Castillo Vera (ΕΛΚ, Ισπανία).

Η ΕΕ έχει μειώσει το κόστος περιαγωγής από το 2007.

 

Η ΕΕ έχει μειώσει το κόστος περιαγωγής από το 2007. Το ΕΚ, έχει καλέσει επανειλημμένως τη συνολική τους κατάργηση.

 

Στις 15 Ιουνίου 2015, οι διαπραγματευτές του ΕΚ, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέληξαν σε συμβιβασμό για τη ρύθμιση των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, η οποία προέβλεπε την κατάργηση των τελών περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017. Τον Οκτώβριο το ΕΚ ενέκρινε τη συμφωνία στην ολομέλεια.


 

Μέγιστα ρυθμιζόμενα τέλη περιαγωγής (σε ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.)

 

Ισχύουσες τιμές

Από 30 Απριλίου 2016 μέχρι 14 Ιουνίου 2017

Από 15 Ιουνίου 2017

Κλήση το λεπτό (εξερχόμενες)

0.19

Εγχώρια τιμή + έως 0,05 επιπλέον χρέωση

Η χρήση του κινητού στο εξωτερικό = ίδια τιμή όπως στη χώρα σου

Ανά εξερχόμενο μήνυμα

0.06

Εγχώρια τιμή + έως 0,02 επιπλέον χρέωση

Ανά megabyte

0.20

Εγχώρια τιμή + έως 0,05 επιπλέον χρέωση

Ανά εισερχόμενο μήνυμα

Free

Κλήση το λεπτό (εισερχόμενες)

0.05

Δεν πρέπει να υπερβαίνει κατά μέσο όρο τη μέγιστη επιβάρυνση χονδρικής που μπορεί να επιβληθεί για κλήσεις περιαγωγής, για το τέλος κινητού τερματισμού κλήσεων

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις