Eίκοσι χιλιάδες εμβόλια κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών

 

Με είκοσι χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών ενισχύθηκε η διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η ποσότητα αυτή στάλθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την προμήθεια ακόμη 150 χιλιάδων εμβολίων, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες της περιφέρειας, βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την προμήθεια 45 χιλιάδων εμβολίων. «Με τα εμβόλια που μα απέστειλε το υπουργείο καλύπτουμε τις ανάγκες για τα νεαρά βοοειδή και εκτιμούμε ότι θα έχουμε πλεόνασμα και για τα μεγαλύτερα τα οποία θα επανεμβολιαστούν. Επίσης με την προμήθεια των ακόμη 45 χιλιάδων πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε τις ανάγκες για όλα τα βοοειδή» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Αχιλλέας Σαπχατζίδης.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το γεγονός να σημειωθούν μελλοντικά μεμονωμένα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να λάβει επιδημικές διαστάσεις και την έκταση του φαινομένου του 2015 όπου σφαγιάστηκαν συνολικά 4.500 βοοειδή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις